Violette - Rosé Spumante Extra Dry
Toto růžové šumivé víno okouzlí především svým vzhledem, naprosto nenapodobitelným pivoňkově růžovým odstínem. V nose se intenzivně rozvoní jemné tóny okvětních lístků růží, lipových květů a lesních plodů. V ústech se pěna krásně proporcionálně rozšiřuje a dodává chuti svěží ovocné nuance a pocit vynikající rovnováhy.
Kategorie: | VÍNO |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
ALKOHOL: | 11,5% vol. |
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: | 1 - 3 roky |
DENOMINACE: | Vino Spumante |
DRUH: | růžové |
FORMÁT: | 0,75 l |
ODRŮDA: | 100% Manzoni Moscato |
REGION: | Veneto |
ROČNÍK: | NV |
TEPLOTA SERVÍROVÁNÍ: | 6 - 8 °C |
TYPOLOGIE: | šumivé |
POPIS: | Název výrobku: víno Vyrobeno v Itálii Výrobce: viz etiketa Dovozce: Mediagate s.r.o., Brno, ČR Obsahuje oxid siřičitý |
VINAŘSTVÍ COLLALTO
Historie hrabat z Collalta se začíná psát roku 958, kdy Berengarius, italský král, udělil Rambaldu I., předchůdci Collaltos, rozsáhlá luka, pastviny a vinice na úpatí kopců Trevisa na severu Itálie.
V současnosti je Azienda Agricola Conte Collalto jedno z nejrozsáhlejších vinařství. Dědicem této historické tradice, která je svým historickým dosahem jedinečná, je princezna Isabella Collalto de Croÿ, prvorozená prince Manfreda a princezny Trinidad di Collalto, která od roku 2007 osobně dohlíží na vinice a výrobu vína zděděné po svém otci s respektem k dlouhé rodinné historie.
Na 100 hektarů osázených vinic je věnováno produkci Collalto Prosecco Superiore. Toto, spolu s roční produkcí vysoce kvalitních vín, dělá z Conte Collalto jednoho z nejreprezentativnějších producentů Prosecco Superiore, prosecca od princezny.
Violette roste na kopcích v okolí hradu San Salvatore a vyrábí se z hroznů Manzoni Moscato, křížence odrůd Raboso Piave a Moscato d'Amburgo.
Párování s pokrmy
Díky svému hladkému závěru je toto víno ideální jako aperitivní víno i jako univerzální partner k široké škále jemných pokrmů, od antipast s mořskými plody, přes lososa až po klasické polévky a lehčí masové pokrmy. Nejlépe si ho vychutnáte při teplotě 6-8 °C.
Zpracování vína
Vinifikace: hrozny se vylisují, šťáva se nechá krátce, 48 hodin, macerovat na slupkách, poté se mošt vylisuje a při nízké teplotě se nechá gravitačně odstát a uskladnit. Poté se mošt přečerpá do ocelových tlakových tanků, kde probíhá kvašení šumivého vína.
Druhotné kvašení: víno získává perlivost při použití metody Martinotti-Charmat při teplotě přibližně 18 °C. Když víno dosáhne vnitřního tlaku 5 atmosfér, je filtrováno a stáčeno do lahví.
Zrání: v ocelových tlakových tancích po dobu 1-2 měsíců.