Isabella Rive di Collalto - Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Millesiamato
Prosecco Superiore Isabella Rive di Collalto DOCG Brut Millesiamato má světlejší, slámově žlutou barvu. Buket je je velmi příjemný, čistý a charakteristický svou elegancí a jemností. Výrazné jsou květinové a ovocné tóny a osvěžující svěžest, která získává příjemný minerální nádech, v pozadí s jemnými kvasinkami, velmi dobře integrovaná. Chuť je pozoruhodná pro svou komplexitu a krémovost, která nabízí nečekanou hladkost, a jemný náznak sladkosti. Víno vykazuje působivou rovnováhu mezi vůní a chutí a mimořádně přitažlivý, dlouhotrvající závěr.
Kategorie: | E-SHOP |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
ALKOHOL: | 12,0% vol. |
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: | 1 - 3 roky |
DENOMINACE: | Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG |
DRUH: | bílé |
FORMÁT: | 0,75 l |
ODRŮDA: | 100% Glera |
REGION: | Veneto |
ROČNÍK: | 2018 |
TEPLOTA SERVÍROVÁNÍ: | 6 - 8 °C |
TYPOLOGIE: | šumivé |
POPIS: | Název výrobku: víno Vyrobeno v Itálii Výrobce: viz etiketa Dovozce: Mediagate s.r.o., Brno, ČR Obsahuje oxid siřičitý |
VINAŘSTVÍ COLLALTO
Historie hrabat z Collalta se začíná psát roku 958, kdy Berengarius, italský král, udělil Rambaldu I., předchůdci Collaltos, rozsáhlá luka, pastviny a vinice na úpatí kopců Trevisa na severu Itálie.
V současnosti je Azienda Agricola Conte Collalto jedno z nejrozsáhlejších vinařství. Dědicem této historické tradice, která je svým historickým dosahem jedinečná, je princezna Isabella Collalto de Croÿ, prvorozená prince Manfreda a princezny Trinidad di Collalto, která od roku 2007 osobně dohlíží na vinice a výrobu vína zděděné po svém otci s respektem k dlouhé rodinné historie.
Na 100 hektarů osázených vinic je věnováno produkci Collalto Prosecco Superiore. Toto, spolu s roční produkcí vysoce kvalitních vín, dělá z Conte Collalto jednoho z nejreprezentativnějších producentů Prosecco Superiore, prosecca od princezny.
Párování s pokrmy
Rive di Collalto ISABELLA si můžete vychutnat v průběhu celého jídla, a to zejména s pokrmy z ryb a mořských plodů. Nejlépe si je vychutnáte při teplotě 6-8 °C.
Výroba vína
Vinifikace: Vinařství: Hrozny se šetrně vylisují, poté se mošt gravitačně usadí a následně projde řízeným kvašením při teplotě 18 °C v ocelových tancích. Víno zraje sur lie v oceli po dobu 3-6 měsíců.
Sekundární kvašení: Pro získání perlivosti základního vína se používá metoda Martinotti-Charmat a šumivé víno pak delší dobu leží sur lie, poté se stabilizuje, filtruje a stáčí do lahví s tlakem v lahvi 4,5 atmosféry.
Zrání: Devět měsíců v ocelových tlakových tancích, poté 1-2 měsíce v láhvi. Měsíce v láhvi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.