Neohodnoceno

Gaio - Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato

Prosecco Collalto Gaio, krásně vyvážené, stylové prosecco s nádechem akátu a květů černého bezu. Na první pohled přivítá světle slámově žlutou barvou a pak zajímavým, dlouhotrvajícím korálkem drobných bublinek. Buket, prostorný a rafinovaný, voní po právě dozrálých hruškách a zejména jablkách, spolu s velmi jemnou květinovostí a svěží kyselinkou. 

Skladem
Kód: 58
434 Kč
Kategorie: E-SHOP
Hmotnost: 1.2 kg
ALKOHOL: 11,5% vol.
ARCHIVAČNÍ POTENCIÁL: 1-3 roky
DENOMINACE: Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
DRUH: bílé
FORMÁT: 0,75 l
ODRŮDA: Glera + Bianchetta/Verdiso
REGION: Veneto
ROČNÍK: 2019
TEPLOTA SERVÍROVÁNÍ: 6 - 8 °C
TYPOLOGIE: šumivé
POPIS: Název výrobku: víno Vyrobeno v Itálii Výrobce: viz etiketa Dovozce: Mediagate s.r.o., Brno, ČR Obsahuje oxid siřičitý

VINAŘSTVÍ COLLALTO

Historie hrabat z Collalta se začíná psát roku 958, kdy Berengarius, italský král, udělil Rambaldu I., předchůdci Collaltos, rozsáhlá luka, pastviny a vinice na úpatí kopců Trevisa na severu Itálie.

V současnosti je Azienda Agricola Conte Collalto jedno z nejrozsáhlejších vinařství. Dědicem této historické tradice, která je svým historickým dosahem jedinečná, je princezna Isabella Collalto de Croÿ, prvorozená prince Manfreda a princezny Trinidad di Collalto, která od roku 2007 osobně dohlíží na vinice a výrobu vína zděděné po svém otci s respektem k dlouhé rodinné historie.

Na 100 hektarů osázených vinic je věnováno produkci Collalto Prosecco Superiore. Toto, spolu s roční produkcí vysoce kvalitních vín, dělá z Conte Collalto jednoho z nejreprezentativnějších producentů Prosecco Superiore, prosecca od princezny.

Párování s pokrmy

Gaio Extra Dry se skvěle hodí k uzeninám, vegetariánským suflé, pikantním pěnám, měkkýšům a korýšům, lehkým rybím vývarům, čerstvým a měkkým sýrům. Nejlépe se vychutnává při teplotě 6-8 °C.

Zpracování vína

Vinifikace: hrozny se šetrně lisují, mošt se gravitačně usazuje a poté kvasí v ocelových tancích s kontrolovanou teplotou (18 °C). Víno pak zraje sur lie v oceli po dobu 3-6 měsíců.
Sekundární kvašení: víno získává perlení metodou Martinotti-Charmat. Po období zrání sur lie se víno filtruje a stáčí do lahví.
Zrání: Zrání: 1-2 měsíce v ocelových tlakových tancích, poté 1-2 měsíce v láhvi.

www.cantine-collalto.it

Zpět do obchodu